Meld je aan

Tom van der Wal

Mijn naam is Tom van der Wal en ik woonde in de Vierheemskinderenstraat 14-hs. Ik heb veel en mooie herinneringen aan de buurt.

Mijn naam is Tom van der Wal (van 1952) en wij woonden in de Vierheemskinderenstraat 14-hs, Ik heb veel en mooie herinneringen aan de buurt. Ik kom  uit een groot gezin van 14: Gerda, Fred, Peter, (grote Nico) Annie, Jaap, jan, Ad, tom, Nico, Lia, Marijke en Willem. Inmiddels zijn overleden Gerda (27) Fred (57) Ad (53) grote Nico (5) en Jan (10). Jan is verdronken en opgedregd bij de wiegbrug. Een kind is doodgeboren (Yvonne)  De rest leeft nog (2024).

Mijn Ouders kwamen van Witteburg en oorspronkelijk kwam vader Ko uit Reeuwijk en moeder Alie uit Zwanenburg. De Vierheems was een zeer kinderrijke straat waar altijd wat te beleven was. Voor ons waren de binnenstad en Sloterdijk eldorado's. Ik zal wat uren daar doorgebracht hebben. Geloof het of niet. ik zag zelfs dat er in de Jordaan druiven geperst werden. En dan waren er ook nog de markt op het Bos en Lommerplein en het Guldenwinkelplantsoen. Onze school was bij de St. Franciskus kerk op de Admiraal de Ruyterweg. Ik herinner me zelf de opening van de weg met admiraal de Ruyter te paard. Maar ook de bloemencorso op de Bos en Lommer.

Hier hou ik het maar bij.
Was een mooie tijd, ik woon nu in Medemblik.